Ország-világ

2017.10.15. 07:53

Három településen tartanak időközi önkormányzati választást vasárnap

Héderváron polgármestert, Devecserben polgármestert és önkormányzati képviselőket, Tatán pedig egyéni választókerületi képviselőt, valamint lengyel települési nemzetiségi képviselőt választanak. 

A Győr-Moson-Sopron megyei Héderváron azért kell időközi választást tartani, mert május 24-én lemondott a települést addig vezető független polgármester. A tisztségért öten indulnak, közülük négyen függetlenként, egy jelölt pedig a Magyar Munkáspárt színeiben. A választói névjegyzékben mintegy ezren szerepelnek.

A Veszprém megyei, 4500 lakosú Devecserben azért lesz időközi választás, mert a képviselő-testület június 28-án feloszlatta magát. A polgármesteri posztért hatan indulnak: négyen függetlenként, valamint a Jobbik és a Magyar Munkáspárt jelöltjei. A hat képviselői helyre tizenkilencen pályáznak.

A Komárom-Esztergom megyei Tatán, a 3. számú egyéni választókerületben a kerület korábbi képviselőjének június 28-ai lemondása miatt tartanak időközi választást. A voksoláson négyen indulnak: a Magyar Munkáspárt, az MSZP-DK, a Fidesz-KDNP és a Jobbik jelöltje. A választói névjegyzékben mintegy 2200-an szerepelnek. Tatán a lengyel nemzetiségi választópolgárok két települési nemzetiségi képviselőt is választanak, miután a megválasztott képviselők száma a képviselő-testület működéséhez szükséges létszám alá csökkent.

Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!