lélekvesztő

2017.08.16. 21:08

Hatszáz illegális bevándorlót mentett meg a spanyol mentőszolgálat

A parti őrség szóvivője szerint az idén július végéig háromszor annyian érkeztek, mint a múlt év azonos időszakában: 7642-en, míg 2016-ban 2763-an.

A spanyol tengeri mentőszolgálat hajói szerdán csaknem 600 illegális bevándorló – közöttük legalább 35 gyermeket és egy csecsemőt – mentettek ki 15 gumicsónakból Marokkó és a spanyol partok között.

A mentőszolgálat közölte: 430 embert szállítottak Tarifa spanyol kikötővárosba, tíz lélekvesztőnek beillő vízi járműről; Almeira térségében 169 embert mentettek ki öt csónakból és egy jet skiről.

A szerdai az utóbbi évek rekordnapja a spanyol partoknál kimentettek számát tekintve. A parti őrség szóvivője szerint az idén július végéig háromszor annyian érkeztek, mint a múlt év azonos időszakában: 7642-en, míg 2016-ban 2763-an.

A tengeri mentőszolgálat elmondása szerint a Cádizba eljutni akarók többsége az észak-afrikai – úgynevezett magrebi – térség valamelyik országának állampolgára, egy kis részük pedig fekete-afrikai.

A spanyol „útvonalon” feltehetően azért élénkül a forgalom, mert Líbia és Olaszország között az utóbbi napokban sikerült fékezni áradatukat az észak-afrikai ország partjainál. Mindazonáltal az év eleje óta már csaknem 100 ezer illegális bevándorló próbált meg tengeri úton Olaszországba jutni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!