Ország-világ

2020.10.03. 11:53

Herczegh Anita: minden ember megtapasztalja, hogy rászorulunk mások szeretetére

Élete folyamán minden ember legalább egyszer megtapasztalja, mennyire rászorulunk embertársaink szeretetére, és csodálatos dolog, hogy mi magunk is, kérés nélkül szívbéli szolgálatot tehetünk másokért – mondta köszöntőjében Herczegh Anita az Otthon Segítünk Alapítvány 19. Kárpát-medencei találkozóján szombaton Budapesten.

Budapest, 2020. október 3. Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége (k), Lehõcz Mónika, az Otthon Segítünk Alapítvány igazgatója (j) és Dávid Beáta kuratóriumi tag a szervezet Kárpát-medencei találkozóján Budapesten, a Benczúr Hotelben 2020. október 3-án. MTI/Bruzák Noémi

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

A köztársasági elnök felesége hangsúlyozta:

az alapítvány csaknem húsz éve szolgálja hiánypótló, missziós munkájával, el nem fogyó szeretettel, kitartással embertársainkat, a rászoruló családokat.

Az elmúlt években ott voltak, amikor megsokszorozódtak a tennivalók egy-egy családban, támaszává váltak a magukra maradt édesanyáknak és édesapáknak. A legkülönbözőbb emberekkel és élethelyzetekkel találkoztak, de fizetségük mindig ugyanaz volt: egy mosoly, egy hálás tekintet – mondta.

Herczegh Anita hangsúlyozta: aki jót tesz – hasonlóan az alapítvány munkatársaihoz – olyan, mint a napsugár, amely a sötét földből elővarázsolja a színes virágot.

„Mi más lenne, ha nem csoda egy könnycsepp helyére mosolyt varázsolni, a szorongás, nélkülözés helyébe a megnyugvás biztonságát adó segítő kezet nyújtani”

- fogalmazott.

Az alapítvány két évtizede egyre bővülő közösségében bensőséges kapcsolatokat épít, összefogásukkal, tevékeny szeretetükkel mindenkor az emberi jót szolgálják – mondta.

Az államfő felesége köszönetet mondott az alapítvány munkatársainak a rászoruló családokat segítő önzetlenségükért, a hazai és a határon túli önkéntesek, koordinátorok, vezetők hitéért, cselekedeteiért. A résztvevőknek azt kívánta, hogy a közösségük létszámban, tetterőben tovább gyarapodjon annak érdekében, hogy fáradságos, de örömszerző munkájukat töretlenül folytathassák.

Az Otthon Segítünk Alapítvány 2001-ben kezdte meg működését. Olyan országos segítőszolgálat, amelyben szakemberek által képzett, felkészített önkéntesek heti rendszerességgel segítenek az ezt kérő kisgyermekes családok harmonikus működésének kialakításában, megerősítésében.

A rendhagyó találkozón számos határon túli önkéntes élő videokapcsolat segítségével követte az eseményt, a legtávolabbról Sepsiszentgyörgyről.

Borítókép: Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége (k), Lehőcz Mónika, az Otthon Segítünk Alapítvány igazgatója (j) és Dávid Beáta kuratóriumi tag a szervezet Kárpát-medencei találkozóján Budapesten, a Benczúr Hotelben 2020. október 3-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!