biztonságosan

2020.10.15. 10:41

Hét településen tartanak időközi önkormányzati választást vasárnap

A választási irodák felkészültek a járványügyi előírások betartására.

Hét településen tartanak időközi önkormányzati polgármester- és képviselő-választást vasárnap, azért, mert a képviselő-testület kimondta a feloszlását. A választási irodák felkészültek a járványügyi előírások betartására.

Veszprém megyében négy településen is lesz időközi választás.

Balatonfűzfőn három független jelölt szeretné elnyerni a polgármesteri posztot: Bárdi-Farkas János, Gál Andrea és Szanyi Szilvia. A hat képviselői helyért 16-an indulnak, a választói névjegyzékben 3789-en szerepelnek.

Szigligeten kilenc független jelölt pályázik a polgármesteri tisztségre: Balassa Dániel, Páhy László, Pálfi Szabolcs, Ulbert István, Baj József, Mészáros Géza, Idrányi Péter, Zsezserán Jánosné és Kaszás Lajos Attiláné Kovács Edit. A négy képviselői mandátumért 23 jelölt indul, a választói névjegyzékben 832-en szerepelnek.

Balatonszepezden a polgármesteri tisztségért négy független jelölt indul: Biró Imre, Bocskov Petrov Jordán, Selmi Gábor és Szász Péter. A négy képviselői helyre 13-an pályáznak, a választói névjegyékben 400-an szerepelnek.

Megyeren a falu polgármesteri tisztéért a független Komendánt Irén indul, a két képviselői helyre két független jelölt pályázik, a választói névjegyzékben 29-en szerepelnek.

A Hajdú-Bihar megyei Tiszacsegén szintén polgármestert és képviselőket választanak, ugyancsak a képviselő-testület feloszlása miatt. A polgármesteri tisztségre öt független jelölt pályázik: Szeli Zoltán, Kern Szilvia, Fekete Gergő, Szántai János és Szilágyi Sándor. Az egyéni listás képviselő-választáson 36 jelölt indul, közülük hatnak adhat mandátumot a 3775 szavazásra jogosult választópolgár.

A Baranya megyei Merenyén is polgármestert és képviselőket választanak, mert a település képviselő-testülete nyáron a feloszlásáról döntött. A polgármesteri tisztségért két független jelölt, Krapecz Ferenc és Regős György indul, a négy képviselői helyért pedig tíz független jelölt. A Baranya megye nyugati határán, Szigetvár közelében fekvő település választói névjegyzékében 235-en szerepelnek.

A Bács-Kiskun megyei Bácsszentgyörgyön a polgármesteri tisztségért két független jelölt indul: Illi Ferenc és Müller József. Az egyéni listás képviselő-választáson kilenc jelölt indul, közülük négynek adhat mandátumot a 135 szavazásra jogosult választó.

A helyi választási irodák a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozására a szavazóhelyiségekben kézfertőtlenítőt helyeznek el, amelyet a választópolgárok érkezéskor és távozáskor is használhatnak.

A szavazatszámláló bizottságok tagjai maszkot viselnek, és erre kérik a választókat is. Kérik azt is, hogy ha sorban kellene állni, a szavazók tartsanak egymástól legalább másfél méter távolságot, valamint vigyenek magukkal tollat a voksoláshoz. A betegek, a mozgásukban korlátozottak most is mozgóurnát kérhetnek – legkésőbb a szavazás napján 12 óráig – a szavazatszámláló bizottságtól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!