Járvány

2020.05.15. 09:38

Hidvéghi: elképesztő mélypont az EP történetében a magyar törvényről szóló vita

Ilyen még nem volt, egy „politikai megrendelésre készülő támadássorozatot” úgy vittek végig, hogy lehetőséget sem biztosítottak a magyar félnek a megszólalásra – mondta Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Strasbourg, 2019. július 15. Hidvéghi Balázs, a Fidesz-KDNP EP-képviselõje az Európai Néppárt képviselõcsoportjának ülésén az Európai Parlamentben (EP) Strasbourgban 2019. július 15-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Nem volt igazi vita, 20-25 ember volt az ülésteremben, hiszen a parlament két hónapja szinte nem működik – közölte. A képviselők 95 százaléka nincs Brüsszelben és nem tud részt venni a vitában – fűzte hozzá.

Hangsúlyozta:

ami most igazán fontos, az a járvány elleni védekezés, ezzel kellene foglalkozni, nem „egy szélsőbal által erőltetett” támadással Magyarország ellen.

A csütörtöki vita szégyenfolt az Európai Parlament történelmében – fogalmazott.

Hidvéghi Balázs kitért arra is, hogy Vera Jourova, az Európai Bizottság cseh alelnöke már többször elmondta, hogy a magyar koronavírus-törvény nem ütközik az európai joggal.

A csütörtöki vitán az alelnök pár rendkívül agresszív, üvöltöző liberális, baloldali képviselő társaságában ült, és „kicsit próbált alkalmazkodni a hangulathoz”, kínosan magyarázkodott, de a véleménye valójában nem változott

- tette hozzá.

A Magyarország elleni támadás a migrációra vezethető vissza, annak a magyar elutasítására és általában arra a kereszténydemokrata konzervatív politikára, amely fontosnak gondolja azt, hogy megőrizze a nemzeti kereteket és identitást, és amely alapkérdésekben a magyaroknak akarja megtartani a jogot a döntésekre – hangsúlyozta Hidvéghi Balázs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!