ellentétes értelmezés

2018.04.06. 13:03

Hidvégi Balázs: nem adjuk fel a magyar függetlenséget

Az Európai Egyesült Államok megfosztaná a tagállamokat azoktól az alapvető jogaiktól, intézményeiktől, amelyek a szuverenitást jelentik.

Forrás: ECHO TV

Nem azt jelenti az európai uniós tagság, hogy fel kell adni szuverenitásunkat – jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója az ECHO TV Napi aktuális című műsorában.

Az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottsága (LIBE) a tranzitzónával kapcsolatban kritikaként fogalmazza meg, hogy bezárnánk az odaérkezőket. Ez azonban nem igaz – jelentette Hidvéghi Balázs. A Fidesz kommunikációs igazgatója kifejtette, a tranzitzóna egy nyitott terület a határon. Ha bárki távozni akar Szerbia felé, akkor szabadon megteheti. Azt nem engedjük meg, hogy valaki besétáljon Magyarországra, aztán eltűnjön a hatóságok látóköréből – szögezte le Hidvéghi Balázs.

Szavai szerint előkerülnek a Soros-hálózat különböző érdekei is. Ahogy fogalmaz, nem lehet nem észrevenni, hogy amikor az oktatási szabadságot hozzák föl, akkor valójában a Soros-egyetemről van szó. Amikor azt akarjuk, hogy egyenlő feltétekkel működjön Magyarországon a CEU a többi felsőoktatási intézményhez hasonló módon, akkor azt gondoljuk, hogy ez egy védhető és teljesen jogos megközelítés. Ők viszont azokat a privilégiumokat szeretnék megtartani, és azokért lépnek fel, amelyeket korábban a CEU élvezett. Ez minimum kettős mérce, amely az összes többi ügyben megtalálható.

Magyarország nem szeretne csatlakozni az Európai Ügyészséghez – jelentette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Magyarázata szerint azért nem, mert a nemzeti szuverenitás elengedhetetlen része az igazságszolgáltatás, benne a Legfőbb Ügyészség és az ügyészségi szervezet, melynek függetlenül, Magyarországon kell működnie.

Nem akarjuk a magyar függetlenségnek egymás után feladni a különböző, meghatározó elemeit. Ugyanezt mondjuk a határvédelem kérdésében, amikor a döntést nem akarjuk kiengedni a kezünkből azzal kapcsolatban, hogy kikkel éljünk együtt. Akkor ezt a fajta szuverenitást védjük.

Az európai uniós tagság nem azt jelenti, és nem is azt jelentette 2004-ben, hogy ezekről a jogokról lemondanánk. Nem indokolt egy ilyen Európai Ügyészségnek a létrehozása, hiszen minden olyan szervezet és intézmény a helyén van és működik, amely garantálja azt, hogy ha törvénysértés van, akkor abban az ügyben eljárnak. Nincs szükség egy újabb intézményre európai uniós szinten. Ez is abba a törekvésbe illeszkedik, amely egy Európai Egyesült Államokat hozna létre, és fokozatosan egymás után megfosztaná a tagállamokat azoktól az alapvető jogaiktól, intézményeiktől, amelyek a szuverenitást jelentik. Mi ezzel nem értünk egyet – húzta alá Hidvéghi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!