Így ünnepeljünk!

2019.06.02. 13:20

Hívja fel egy határon túli barátját a nemzeti összetartozás napján!

„Összetartozunk, számon tartalak, felhívlak” – ezzel a mottóval tette közzé felhívását a nemzeti összetartozás napja alkalmából a Háló mozgalom és a hozzá csatlakozó más civil szervezetek.

Isztimér, 2018. június 4. Jelenet a fiatalok mûsorából a nemzeti összetartozás napja alkalmából a Kárpát-medencei és a diaszpórából érkezõ magyar fiataloknak rendezett megemlékezésen a Fejér megyei Isztimérhez tartozó Királyszálláson, a Nagy-Magyarország parkban 2018. június 4-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A Kárpát-medencei hálózatépítéssel foglalkozó egyesület a történelmi Magyarország szétszakítása, a trianoni békediktátum 99. évfordulója körüli napokban, azaz június 4. körül arra kéri honlapján az anyaországi magyarokat, vegyék számba és szólítsák meg – telefonon vagy valamely internetes alkalmazás segítségével – anyanyelvünkön a jelenlegi magyar államhatárokon kívül élő néhány barátjukat, ismerősüket.

„A határtalan szeretet hangján fonjuk tele a Kárpát-medencét, megerősítve kapcsolatainkat és nemzettársainkat!”

- buzdítanak.

A katolikus Háló mozgalom egy ökumenikus nyitottságú civil szervezet, amely immár 30 éve építi a határokon átívelő, magyar-magyar közösségi kapcsolatokat.

Borítókép: Jelenet fiatalok műsorából egy nemzeti összetartozás napi ünnepségen 2018. június 4-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!