Ország-világ

2021.10.16. 15:18

Hollik István: Brüsszel klímavédelem címszó alatt vetne ki új adót (videó)

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint ha a magyar baloldal támogatja is a tervet, a kormány ellenáll a rezsiárak növelésének.

Hollik István a hivatalos közösségi oldalán közzétett videóban elmondta, hogy Brüsszel erőltette a hagyományos energiatermelés leépítését, miközben minden átmenet nélkül liberalizálták a gáz- és árampiacot – írja a Magyar Nemzet.

Ezzel teljes mértékben kiszolgáltatták az európai embereket és vállalkozásokat az energiaszolgáltatóknak.

Most pedig azt mondják, hogy nincs mit tenni a magas árak ellen, ezt az álláspontot pedig a magyar baloldal is osztja.

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint ez az a régi gyurcsányi politika,

amely 2010 előtt a háromszorosára emelte a rezsi árát. A baloldal szerint ugyanis a rezsicsökkentés felelőtlen lépés volt.

Hollik István azonban hangsúlyozta: szerintük az egyetlen lehetséges döntés a rezsicsökkentés volt, ami ráadásul azóta már bizonyított is.

Bevezetése előtt Európában nálunk volt az egyik legmagasabb, mára azonban már az egyik legalacsonyabb.

Hangsúlyozta, hogy Brüsszelben meg akarják adóztatni a magyar emberek autóit és lakásait, amit klímavédelemnek neveznek, de valójában ez csak egy új adónem bevezetését jelentené, ami 32 000 forintjukba kerülne a magyar embereknek.

Meg fogjuk védeni a rezsicsökkentést, és a V4-es országokkal együtt meg fogjuk vétózni az uniós klímaadó tervet, ugyanis a klímavédelem árát nem az európai és a magyar embereknek, hanem a nagy klímaromboló multicégeknek kell megfizetniük

– zárta sorait Hollik István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!