Járvány

2020.05.11. 19:09

Hollik: minden hatodik elhunyt fővárosi fenntartású idősotthonból került ki

A koronavírus-járványban minden hatodik elhunyt fővárosi fenntartású idősotthonból került ki – hangsúlyozta a Fidesz kommunikációs igazgatója hétfőn a párt Facebook-oldalán közzétett videójában.

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Hollik István elmondta: ezekben az intézményekben 404 fertőzöttből 65-en már életüket vesztették. Ez az arány a Pesti úti idősotthonban még tragikusabb, ott 303 fertőzöttből 42-en vesztették életüket – emelte ki.

Hozzátette: ezek a számok mutatják, hogy Karácsony Gergelyék felelőtlensége miatt messze a fővárosi idősotthonokban van a legtöbb fertőzött és elhunyt.

Ráadásul nemcsak a Pesti úti idősek otthonával kapcsolatban „járt el felelőtlenül” Karácsony Gergely főpolgármester, hiszen tömeges a fertőzés a fővárosi fenntartású vázsonyi, illetve kamaraerdei idősotthonban is. Az adatok egyértelművé teszik, hogy a Pesti úti idősotthon nem egyedi eset – mutatott rá.

„Budapest vezetése egyszerűen nem készítette fel megfelelően saját idősotthonait a járványra” – fogalmazott a nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója, hozzátéve: ezt bizonyítják a hatósági ellenőrzések és a vizsgálatok is.

„Ez Karácsony Gergely személyes felelőssége is egyben” – mondta Hollik István.

Borítókép: Az Országos Mentőszolgálat védőruhába öltözött munkatársai a lakók második tesztelését kezdik meg a fővárosi önkormányzat Pesti úti idősotthonában 2020. április 19-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!