deák téri kettős gyilkosság

2020.05.31. 14:01

Hollik: nácizás helyett cselekedjen Karácsony

Elképesztő érzéketlenségről tett tanúbizonyságot Budapest főpolgármestere.

Együttérzés kinyilvánítása helyett nácizott Karácsony Gergely főpolgármester annak a megemlékezésnek kapcsán, amit a Deák-téri kettős gyilkosság kapcsán szervezett a Mi Hazánk – hívta fel a figyelmet a Hír Tv-nek Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója – írja a Magyar Nemzet.

Hangsúlyozta:

Karácsonynak mindent meg kellene tennie annak érdekében, hogy hasonló bestiális bűncselekmény többet ne fordulhasson elő Budapesten.

Elképesztő érzéketlenségről tesz tanúbizonyságot Karácsony Gergely főpolgármester a Deák téri kettős gyilkosság kapcsán Hollik István szerint.

Az emberek mit várnak el egy olyan főpolgármestertől, akinek a városában egy ilyen szörnyű bűncselekvény, egy ilyen tragédia történik? Azt hiszem, hogy két dolgot. Egyrészt, hogy azonnal fejezze ki a részvétét és együttérzését az elhunytak hozzátartozói és családjai iránt, álljon oda az áldozatok mellé, vizsgálja meg az esetet és tegyen meg mindent annak érdekében, hogy ilyen szörnyű tragédia, ilyen bestiális bűncselekmény még egyszer az ő városában ne fordulhasson elő.

Karácsony Gergely egyiket sem tette meg, a békés megemlékezőket viszont lenácizza

– jelentette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója a Hír Tv híradójának szombaton.

Mint a Magyar Nemzet korábban beszámolt róla, a Mi Hazánk Mozgalom csütörtökre hirdetett kegyeleti megemlékezést a tragédia kapcsán az Országos Roma Önkormányzat VII. kerületi, Dohány utcai székháza elé. A rendőrség azonban nem engedélyezte a megmozdulást, mivel szerintük a rendezvény gyűlésnek számít.

A Mi Hazánk ennek ellenére mégis úgy döntött, hogy megtartják a rendezvényt a Deák téren, és közös megemlékezést tartanak a kettős gyilkosság áldozatairól. A hatóság összesen 34 ember ellen indított szabálysértési eljárást.

Karácsony Gergely az áldozatokra emlékezőkkel kapcsolatban a náci kifejezést használta.

Budapest nem tűri a rasszista uszítást, sem itt, sem máshol nincs helye ennek a szottyos gyűlöletnek. Semmilyen tragédia nem lehet ürügy a megfélemlítésre, az önbíráskodásra. Nem a békés véleménynyilvánítást kell büntetni a hatóságnak, hanem megakadályozni, hogy nácik dúlják fel a város rendjét – írta csütörtök este a Facebook-oldalán a főpolgármester.

Mint ismeretes, május 22-én hajnalban a Deák tér közelében két társaság szólalkozott össze, és ez odáig fajult, hogy egy 18 éves, javítóintézetet is megjárt férfi egy kiskorút és egy 21 éves fiatalt halálra késelt a másik társaságból. A gyilkost és több tettestársát hamarosan elfogta a rendőrség, majd le is tartóztatták őket, mert beismerő vallomást tettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!