bűnügy

2019.09.26. 12:39

Hónapokon át zsarolta osztálytársát egy gimis fiú 

Azzal fenyegette, hogyha nem ad neki pénzt, akkor megveri, megöli, eltöri az orrát.

Hónapokon keresztül zsarolta kiskorú tanulótársát egy 17 éves gyöngyösi középiskolás, aki jelenleg letartóztatásban várja a bíróság döntését – közölte a Heves Megyei Főügyészség csütörtökön.

Az elkövető öt hónap alatt mintegy 220 ezer forintot kényszerített ki iskolatársától. Azzal fenyegette a kiskorú fiút, hogy ha nem ad neki pénzt, akkor megveri, megöli, illetve eltöri az orrát. Emellett azt is kilátásba helyezte, hogy közzé tesz az interneten egy olyan videót, melyen az látszik, hogy a fiú dohányzik, így a szülei előtt fény derül majd káros szenvedélyére.

A vádlott alkalmanként ezer és negyvenötezer forint közötti összeget követelt a sértettől. A pénz átadása általában iskola után történt a város különböző pontjain.

A sértett öt hónap után végül beszámolt szüleinek a történtekről, és ők úgy döntöttek, hogy feljelentést tesznek a rendőrségen. Civil ruhás rendőrök akkor fogták el a zsarolót, amikor a város egy pontjára rendelte a fiút, és elvette értékeit.

Az Egri Járási Ügyészség súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettével vádolja a fiatalkorút, akivel szemben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására és részleges vagyonelkobzásra tett indítványt a vádiratában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!