Különösen jelentős mennyiség

2018.09.10. 06:54

Huszonnyolc kiló marihuánát találtak egy férfi autójában a horvát határon

Egy szerb drogfutár több mint 28 kiló marihuánát próbált meg Magyarországra csempészni szombaton – tájékoztatott az ORFK hétfő reggel.

Kábítószer birtoklásának megalapozott gyanúja miatt nyomoz egy szerb állampolgár ellen a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) – olvasható a rendőrség közleményében. A férfi szeptember 8-án reggel jelentkezett belépésre az udvari közúti határátkelőn. A Baranya megyei határrendész a kocsiban kannabiszszagot érzett, ezért a járművet alaposabban is ellenőrizték, a keresőkutya pedig az autó alvázánál drogot jelzett.

A rendőrök és a pénzügyőrök az autó padlózata alatt kialakított rejtekhelyen 27 csomagban több mint 28 kilónyi szárított növényi törmeléket találtak, amelyet az NNI lefoglalt. A lefoglalt anyag az előzetes szakértői vélemény szerint marihuána, amely feltehetően meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát, a feketepiaci értéke körülbelül 57 millió forint – írták.

Az NNI munkatársai a szerb férfit előállították, gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatásának indítványozását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!