elnöki ügy

2019.06.14. 09:00

Trump is részt vett az új Air Force One tervezésében

Donald Trump az Air Force One új terveit mutatta meg kamerák előtt. A leghíresebb amerikai repülőgép hamarosan új külsőt kap.

Forrás: MTI/EPA pool

Fotó: David Nakamura

„George, vessen egy pillantást erre” – mondja Trump az ABC News kamerái előtt George Stephanopoulos-nak, miközben az elnöki különgép következő generációjára vonatkozó elképzeléseket mutatja. – „Itt van az új Air Force One.”

Az elnök a légierő pilótáival találkozott, hogy megnézze a következő Air Force One képeit, amelyek tervezésében személyesen is részt vett. Úgy fogalmazott, nem magának, hanem a következő elnököknek készül a gép.

Trump tavaly júliusban jelentette be, hogy meg kívánja változtatni az öregedő flotta kinézetét. Az ABC News exkluzív interjújában megmutatta azt a tervét, hogy az ikonikus égkék-fehér festést a hazafias vörös, fehér és kék színekre cserélnék.

„Különböző választásaink voltak” – mondta Trump, miközben rámutatott a képekre. – „Ezek mind kissé eltérőek.”

Az Air Force One kifejezés az Egyesült Államok elnökeit szállító repülőgépre vonatkozik, a Boeing 747-200B sorozatú repülőgépekre utal.

Borítókép: Donald Trump amerikai elnök az elnöki különgép, az Air Force One fedélzetén

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!