Járvány

2020.02.28. 07:18

Intenzíven vizsgálják a kórokozó túlélési idejét különféle felületeken

Valószínűleg inkább tárgyak érintésével terjed a koronavírus, mint levegő közvetítése révén.

Forrás: Shutterstock

Az Egyesült Államokban intenzíven vizsgálják a kórokozó túlélési és fertőzőképességének időtartamát különféle felületeken – erről számolt be a járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) igazgatója csütörtökön a kongresszusban.

Robert Redfield elmondta, hogy

réz- és acélfelületen a vírus mintegy két órán át életképes, de egyelőre nem tudni, hogy más felületeken, például műanyagon vagy kartonpapíron mennyi ideig marad életben, de ezeken feltehetően hosszabb az időtartam.

Az igazgató úgy véli, hogy

inkább felületek érintésével terjed a kór, mint levegő közvetítése révén.

Ingyenesen hívható a magyar ügyeleti központ

Az ügyeleti központhoz bárki fordulhat a koronavírussal kapcsolatos kérdéseivel, a központ e-mail-elérhetősége: [email protected]. Az elektronikus levelekre a lehető legrövidebb időn belül ellenőrzött, hiteles választ küldenek.

A 06-80-277-455 és a 06-80-277-456 számú, ingyenesen hívható információs vonalakra kezdeményezett hívásokat a nap 24 órájában az ügyeleti központban fogadják a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársai.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!