szemtanúk

2018.02.18. 15:59

Ismeretlen okból zuhant le egy turistarepülő

Egy francia állampolgárságú házaspár és egy tízéves gyerek holttestét találták meg a roncsok között.

Lezuhant egy turistarepülő a franciaországi Jura-hegységben. A balesetben egy házaspár és 10 éves gyermekük halt meg – közölte vasárnap a helyi csendőrség.

A repülőgép szombat délután tűnt el a radarok képernyőjéről és Saint-Laurent-la-Roche településnél zuhant le. A roncsokat vasárnapra virradó éjjel találták meg a hatóságok.

A repülő szombaton a Párizstól délnyugatra található Toussus-le-Noble repülőteréről szállt fel és a svájci határ közelében, az Alpokban található Annemasse-ba tartott, ahol este 7 órakor kellett volna leszállnia.

A rendőrséget délután 5 órakor értesítették arról, hogy a kétmotoros repülőgép eltűnt, nem sokkal később pedig szemtanúk jelezték a tűzoltóknak, hogy Saint-Laurent-la-Roche-nál láttak egy nagyon alacsonyan repülő, láthatóan bajba jutott gépet.  rendőrség nagy erőkkel, köztük egy helikopterrel kezdte meg a repülő keresését, végül egy termikus kamera segítségével tudta a sötétben beazonosítani a baleset helyszínét, ahol a repülő roncsait éjfélkor találták meg.

Egy francia állampolgárságú házaspár és egy tízéves gyerek holttestét találták meg a roncsok között a csendőrség közleménye szerint.

A baleset oka egyelőre ismeretlen.

Címkék#tragédia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!