Közel-Kelet

2019.11.16. 09:20

Ismét rakétákat lőttek ki a Gázai övezetből Izraelre

Két rakétát lőttek ki gázai palesztin szélsőségesek pénteken virradóra Izraelre, de mindkettőt megsemmisítette a Vaskupola légvédelmi rendszer – közölte a Twitteren az izraeli hadsereg. Válaszul a hadsereg újabb légicsapásokat mért a Gázai övezet északi részére.

A két rakétát a gázai határtól 35 kilométerre fekvő, dél-izraeli Beér-Seva város irányába lőtték ki. Percekkel előtte a városban megszólaltak a szirénák, a várható rakétatámadásokra figyelmeztetve a lakosságot.

Az újabb rakétatámadás alig két nappal a gázai tűzszünet életbe lépése után történt.

A válaszcsapással az izraeli hadsereg az övezetet irányító Hamász radikális iszlamista szervezet állásait támadta.

Izrael kedden indított légicsapásokat palesztin célpontok ellen a Gázai övezetben, miután az Iszlám Dzsihád – helyi parancsnokának meggyilkolását követően – rakétákkal kezdte támadni Izrael területét.

Az izraeli hadsereg összesítése szerint kedd reggeltől ötven óra leforgása alatt a gázai szélsőségesek legalább 450 rakétát lőttek ki Izrael területére, de többségüket megsemmisítette a Vaskupola. Válaszul az izraeli hadsereg az Iszlám Dzsihád több tucat célpontját semmisítette meg.

A gázai egészségügyi minisztérium legújabb közlése szerint az izraeli légicsapásokban 34-en haltak meg, és az áldozatok csaknem mindegyike polgári lakos volt. Az izraeli hadsereg azt hangsúlyozta, hogy az áldozatok közül mintegy húszan terroristák voltak, akik rakétákat lőttek ki Izraelre. A több száz rakétatámadás miatt megbénult az élet Izrael déli részén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!