Ország-világ

2020.07.23. 11:10

Itt a legújabb baloldali hírhamisítás: álinterjút közölt a DK-közeli portál a miniszterelnökkel

A DK-közeli portál, a Hírklikk kétségtelenül új szintre emelte a hírhamisítást. A címlapjukon egy képet mutatnak Orbán Viktor miniszterelnökről, és idéznek tőle egy olyan mondatot, amit természetesen sohasem mondott, majd ha elolvassuk a cikket, egy interjút közölnek a miniszterelnökkel. Álinterjút. Egy olyan interjút, amit természetesen nem készítettek el.

Budapest, 2020. március 1. Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke, volt miniszterelnök beszédet mond a Demokratikus Koalíció (DK) X. tisztújító kongresszusán a Budapest Kongresszusi Központban 2020. március 1-jén. MTI/Máthé Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

A túlzás nélküli példátlan és gyalázatos hírhamisítás órák óta szerepel a baloldali hírportál oldalán – írja az Origo.

Néhány hete napokig arról írt a baloldali hírportál, hogy egy felfedező kitalált egy csodamasinát, amivel gyorsan tesztelni lehet a koronavírust, csak a gonosz kormány nem engedi használni. Természetesen azonnal kiderült, hogy klasszikus fake newsról van szó.

Míg akkor elsősorban mosolyogni lehetett a hamisítás primitívségén, ostobaságán, ezúttal a gátlástalanság egészen példa nélkülisége az, ami felháborít minden normális embert.

Most tehát egy egészen aljas hazugsággal próbálkozott a Gyurcsány-közeli portál. Aljas, hiszen a megtévesztés, a tudatos hazudozás a cél, amellett persze, hogy a maguk gyáva módján a miniszterelnököt próbálják szidalmazni.

Egy olyan álinterjút közöltek, amelyben (címében és tartalmában is) Orbán Viktor bocsánatot kér a magyar emberektől.

A cikk úgymond dramaturgiája az, hogy az „újságíró” a miniszterelnöknek kedveskedő kérdéseket tesz fel,

a válaszokban viszont a miniszterelnök önmagát szidja, és tulajdonképpen elismeri a baloldal összes, abszurd vádját.

Minden rágalmat, amit a háromszor is kétharmaddal megnyert választások után is, pontosabban tíz év óta folyamatosan, baloldali politikusok és a médiumaik szajkóznak. Így a cikk természetesen a Kálmán Olga-i „függetlenobjektív” baloldali újságírás összes közhelyhazugságát tartalmazza.

Minden túlzás nélkül: a fake news példátlan esetéről beszélhetünk.

A DK-közeli portál egy álinterjút tett közzé a miniszterelnökkel. Kíváncsian várjuk, hogy milyen hazugsággal fogják kimagyarázni. Vannak ötleteink.

De ez a hazugság, a DK-közeli portál gátlástalan fake news-interjúja nem magyarázható.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke, volt miniszterelnök beszédet mond a Demokratikus Koalíció (DK) X. tisztújító kongresszusán a Budapest Kongresszusi Központban 2020. március 1-jén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!