kapcsolatok

2020.12.12. 23:09

Izrael diplomáciai kapcsolatot létesített Bhutánnal

Az izraeli külügyminisztérium szerint az aláírási ceremóniát a himalájai ország képviselőivel Indiában tartották.

Izrael diplomáciai kapcsolatot létesített a Bhutáni Királysággal – jelentette be Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök szombat este.

„További országokkal is egyeztetünk, amelyek diplomáciai kapcsolatokat szeretnének létesíteni velünk” – közölte Netanjahu.

Az izraeli külügyminisztérium szerint az aláírási ceremóniát a himalájai ország képviselőivel Indiában tartották, az izraeli nagykövet rezidenciáján.

Donald Trump amerikai elnök csütörtökön jelentette be, hogy az Egyesült Arab Emírségeket, Bahreint és Szudánt követően Marokkó is megállapodott Izraellel a kapcsolataik rendezésében.

Gabi Askenázi izraeli külügyminiszter úgy fogalmazott, hogy Bhután esete is mutatja, hogy növekszik az Izraelt elismerő államok köre. Hozzátette: ez újabb mérföldkő Izrael ázsiai kapcsolatainak elmélyítése útján.

Eddig mindössze 53 ország tartott fenn diplomáciai kapcsolatot Bhutánnal. A királyság néhány éve kezdett óvatos nyitási politikát folytatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!