Tragédia

2018.07.20. 08:20

Kacsahajó szenvedett balesetet Missouri államban

Az első információk szerint legkevesebb nyolcan vízbe fulladtak.

Kétéltű turistajármű, úgynevezett kacsahajó borult fel az amerikai Missouri állam egyik taván.

A baleset a középnyugati állam délnyugati vidékén fekvő Branson üdülőváros egyik taván történt csütörtök este. A kacsahajó erősen viharos időben indult útnak, és egyelőre ismeretlen okokból felborult, majd el is süllyedt. A kétéltű járművön a személyzet mellett 31 turista utazott, az első információk szerint legkevesebb nyolcan vízbe fulladtak.

.A Southern Stone megyei tűzoltóság videofelvételéről készített kép keresőhajókról a Table Rock tavon, a Missouri államban fekvő Branson üdülővárosban, miután kétéltű turistajármű, úgynevezett kacsahajó szenvedett balesetet 2018. július 19-én. Fotó: EPA/Southern Stone megyei tűzoltóság/MTI

Doug Rader, a helység illetékes seriffje arról tájékoztatta az újságírókat, hogy folynak a mentési munkálatok, búvárok pásztázzák a tavat. Eddig nyolc áldozat holttestét találták meg. Hét embert kimentettek és kórházba vittek, az eltűnteket keresik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!