Mathias Corvinus Collegium

2017.11.14. 07:13

Tehetséggondozás online projektfeladatokkal

Több tudományterületet felölelő országos tanulmányi versenyt szervez negyedikes általános iskolásoknak a tehetséggondozással foglalkozó Mathias Corvinus Collegium (MCC).

A FIT Kaland elnevezésű versenyre december 1-jéig jelentkezhetnek magyarországi és határon túli tanulók.

A háromkörös tehetségversenyre három diákból és egy felkészítő tanárból álló csapatok jelentkezhetnek ugyanabból az intézményből.

Az első fordulóban a csapatoknak egy online projektfeladatot kell megoldaniuk, ezek a felső tagozatosoknak szóló program öt képzési területéhez kapcsolódnak: a robotikához, a természettudományos kísérletekhez, az egészségügyi alapismeretekhez, a pénzügyi tudatossághoz vagy az internetes tudatossághoz. A legjobban teljesítők juthatnak tovább a második fordulóba, amelyet a jelentkezéskor megjelölt – a versenyzőkhöz legközelebb eső – regionális képzési központban (Budapest, Kecskemét, Miskolc, Pécs, Szolnok, Veszprém) tartanak.

A döntőt az MCC 2018-as tavaszi országos pedagóguskonferenciáján rendezik meg Budapesten.

Az ingyenes versenyen a diákoknak a szervezők szerint nemcsak azért érdemes elindulniuk, mert a döntőbe jutó legjobbak értékes tárgynyereményeket kapnak, hanem azért is, mert a legjobb csapat tagjai válogató nélkül bekerülhetnek a felső tagozatosoknak szóló program 2018 őszén induló évfolyamába.

A versenyről és a jelentkezés feltételeiről a fit.mcc.hu oldalon lehet bővebben olvasni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!