Járvány

2021.12.01. 06:59

Kanadában csaknem minden érkező légi utasnak teszteltetnie kell magát

A koronavírustesztet a repülőtéren kell készíttetni az omikron vírusvariáns elleni fellépés jegyében, ez alól csak az Egyesült Államokból érkezők képeznek kivételt – jelentette be Jean-Yves Duclos egészségügyi miniszter kedden.

A tárca ottawai közleménye szerint ez az intézkedés napokon belül életbe lép.

Duclos hozzátette, hogy a központi vezetés egyeztetéseket folytat a kanadai tartományok vezetésével arról, hogy szükség esetén kiterjeszthető-e a tesztelési kötelezettség az országba az amerikai határon át közúton érkezőkre is.

Omar Alghabra közlekedési miniszter kedden azt jelentette be, hogy hárommal kibővítették azon afrikai országok listáját, amelyekből az omikron változat ottani terjedése miatt megtiltották a beutazást Kanadába. Ezentúl azok a külföldiek sem léphetnek az ország területére, akik a beutazás előtti két hétben Nigériában, Malawiban vagy Egyiptomban jártak. A listán egy korábbi döntés alapján már szerepelt a Dél-afrikai Köztársaság, Namíbia, Lesotho, Botswana, Eswatini, Zimbabwe és Mozambik.

A térségből érkező kanadai állampolgárok beléphetnek hazájukba, de kötelezően tesztet kell készíttetniük akkor is, ha megkapták már a koronavírus elleni oltásokat.

Kanadában már felbukkant az omikron vírusváltozat, amelyet először Dél-Afrikában azonosítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában