pápalátogatás

2019.05.31. 18:41

Kásler Miklós: érezzék az erdélyi magyarok, hogy egy nemzet vagyunk

A magyar kormány a pápalátogatás és a csíksomlyói búcsú közötti hat napra gazdag eszmetörténeti, társadalmi, illetve kulturális programsorozatot szervez.

A magyar kormány emlékezetessé szeretné tenni a pénteken kezdődő pápalátogatást – mondta az emberi erőforrások minisztere az M1 aktuális csatornán.

Kásler Miklós hozzátette:

a történelem során negyedik alkalommal keresi fel a szentatya a magyar keresztényeket, ezúttal egy kultikus, ősi, Szűz Mária-zarándokhelyet látogat meg a pápa.

Azt mondta, a szentatya felé azt az üzenetet szeretnék közvetíteni, hogy a magyar kereszténység ősi, és rendkívül sokat tett az egyetemes egyházért, szentek sorát és országok védőszentjeit adta.

Ennek megfelelően magyar szentekről szóló könyvet adnak át olasz fordításban a szentatyának, akinek lehetősége lesz megtekinteni Szent László ereklyéit is.

A magyar kormány a pápalátogatás és a csíksomlyói búcsú közötti hat napra gazdag eszmetörténeti, társadalmi, illetve kulturális programsorozatot szervez. Ennek részeként a Magyarságkutató Intézet hét erdélyi városban 144 előadást tart majd.

A miniszter úgy fogalmazott: a programok jelentősége abban van, hogy érezzék a székelyföldiek, az erdélyi magyarok, hogy egy nemzet vagyunk, és „a kereszténység ölel bennünket egy egységbe”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!