Ország-világ

2021.02.05. 08:47

Kásler Miklós: fontos állomásokhoz érkezett a magyar egészségügy

Az egészségügyi miniszter közösségi oldalán számolt be az eredményekről.

Forrás: Kásler Miklós/Facebook

Kásler Miklós közölte:

  • Sikeresen elvégezték hazánkban a századik tüdőtranszplantációt a Magyar Tüdőtranszplantációs Program keretein belül az Országos Onkológiai Intézetben.
  • Az orvosok a napokban kapják majd meg a történelmi béremelés nyomán megnövelt fizetésüket, ezzel egy osztályvezető főorvos jelenlegi, 700 ezer forintos, bére három év alatt 2,4 millió forintra emelkedik majd, ami meghaladja a miniszteri fizetést is.
  • Immár háromszor több magyar embert oltottak be a koronavírus elleni vakcinákkal, mint ahány aktív fertőzöttet detektáltak az országban. Eszerint a védettséget jelentő oltásnak legalább az első adagját már több mint negyedmillióan kapták meg.
  • Újra engedélyezte az egynapos ellátások elvégzését egészségügyi intézményekben az aktuális járványhelyzetre való tekintettel. Ez alól kivételt csak a szájsebészet és a fül-orr-gégészet képez.
  • „Az eredmények is alátámasztják, hogy a magyar egészségügy és a benne dolgozók rendíthetetlenül helytállnak!” – hangsúlyozta a miniszter.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!