magyar természet napja

2021.05.22. 14:00

KDNP: tudatosan kell gondját viselni a teremtett világnak

Elengedhetetlen, hogy erre a gyermekeket is megtanítsuk – közölte a KDNP frakcióvezetője, Újbuda országgyűlési képviselője szombaton

Simicskó István emlékeztetett, idén hetedszer ünneplik meg hazánkban a magyar természet napját.

„Sok alkalom van, amikor a teremtett világ értékeit állítjuk a középpontba, de a mostani kiemelkedik közülük”

- fogalmazott, hozzátéve, a „mai jeles napot ugyanis a civil összefogás, a magyar emberek természet iránti szeretete hozta létre”.

Kiemelte,

a magyar természet napjának célja, hogy felhívja a figyelmet az „anyatermészet kincseire, melyek ajándékaiból mi is nap mint nap részesülünk”.

„A minket körülvevő világ erőforrásait – mint amilyen az ivóvíz, a termőföld, a nyersanyagok – legtöbbször magától értetődőnek vesszük”, ezért fontos megérteni, hogy

„gyermekeink csak akkor élvezhetik ezeket a felbecsülhetetlen kincseket a jövőben, ha jó gazda módjára bánunk a természettel”

- fejtette ki Simicskó István.

A kereszténydemokrata politikus aláhúzta, „emberként kell viselkednünk, nem pedig fogyasztóként”.

„Bár valamennyien osztozunk a Föld adományain, védelme, megőrzése is mindannyiunk közös feladata” – közölte.

Simicskó István szerint mindenki a maga lehetőségei szerint tud tenni azért, hogy ez a felbecsülhetetlen kincs ne sérüljön, hanem inkább tovább gyarapodjon.

„Egészségünk, életünk kulcsa a minket körülvevő természet, vigyázzunk rá, hiszen így vigyázhatunk magunkra és egymásra!” – zárta közleményét a kormánypárti politikus.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!