Légvédelem

2019.12.15. 17:24

Keddtől ismét Kecskeméten állomásoznak a Gripenek

A vadászgépek május 7-től fél évig Pápán tartózkodtak, így a gyakorló- és kiképzőrepülések mellett a készenléti szolgálatot is a pápai bázisrepülőtérről látták el – idézte fel közleményében a Honvédelmi Minisztérium (HM) vasárnap.

Kecskemét, 2017. augusztus 24. A Magyar Honvédség egyik JAS-39 Gripen vadászrepülõgépe a két hete tartó Carpathian Hawk 2017 brit-magyar katonai gyakorlat zárónapján a MH 59. Szetgyörgyi Dezsõ Repülõbázisán Kecskeméten 2017. augusztus 24-én. MTI Fotó: Ujvári Sándor

Forrás: MTI

Fotó: Ujvári Sándor

Mint írták: a JAS-39 Gripen vadászrepülők december 17-én, kedden a reggeli órákban települnek vissza Kecskemétre. A pápai feladatok végrehajtásához szükséges technikai eszközök visszaszállítása – a 8-as és az 52-es számú főúton – közúton, valamint vasúton történik, így december 17-19. között megnövekedett közúti forgalomra és hanghatásra lehet számítani.

A HM május elején közölte, hogy Kecskemétről ideiglenesen Pápára települnek a Magyar Honvédség vadászrepülői. A NATO Biztonsági Beruházási Program, valamint a Modern városok program keretében fejlesztették a kecskeméti légibázist.

Borítókép: A Magyar Honvédség egyik JAS-39 Gripen vadászrepülőgépe

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!