Gyilkossági kísérlet

2020.02.20. 19:16

Késelés volt egy londoni mecsetben

Késelés volt csütörtökön egy londoni mecsetben. A támadásban a mecset müezzinje sérült meg.

A Scotland Yard első beszámolójában azt közölte, hogy gyilkossági kísérletként kezeli az incidenst.

A londoni rendőrség csütörtök esti újabb közleményében leszögezte, hogy nem tekinti terrorcselekménynek a támadást.

A késelésben, amely az észak-londoni Regent's Park közelében, a London Central Mosque nevű hatalmas mecsetben történt, a Scotland Yard beszámolója szerint egy 70-es éveiben járó férfi sérült meg. A helyszíni ellátás után kórházba szállították, állapota nem életveszélyes.

A mecset csütörtök esti tájékoztatásában közölte, hogy a késes támadás a hívőket imára szólító müezzint érte a délutáni ima kezdetén.

A mecsetet fenntartó iszlám kulturális intézmény is megerősítette, hogy a müezzin bár súlyosan megsérült nincs életveszélyes állapotban.

A közlemény szerint a támadót a mecsetben imádkozók fogták le a rendőrök érkezéséig.

A rendőrök a helyszínen, a mecset belterületén őrizetbe vettek a férfit gyilkossági kísérlet gyanújával.

A Scotland Yard csütörtök esti tájékoztatása szerint a gyanúsított 29 éves, és a mecsetet rendszeresen látogatta.

A helyszínen készített fotókon azt látszik, hogy a rendőrök egy fehér bőrű, kapucnis piros pulóvert és farmernadrágot viselő mezítlábas fiatal férfit tartanak fogva a mecset padlójára szorítva.

A mecset közösségének tagjai a BBC televíziónak szintén azt mondták, hogy a támadó hónapok óta látogatta a mecsetet és részt vett az imákon. Az egyik szemtanú szerint a késelő csütörtökön a müezzin közelében imádkozott, majd odament az idős férfihez és a vállán megszúrta.

A nyilatkozó elmondása szerint a támadó az incidens alatt végig szótlan volt.

Boris Johnson brit miniszterelnök csütörtök esti Twitter-bejegyzésében mélységes szomorúságának adott hangot a londoni mecsetben történt késelés miatt és együttérzésről biztosította a sérültet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!