megelőzés

2019.11.26. 20:40

Két dzsihadistát tartóztattak le Hollandiában

Dzsihadista akciót hiúsítottak meg a holland hatóságok, amikor lekapcsoltak két terroristát, akik az értesülések szerint robbanómellénnyel és gépjárműre szerelhető bombákkal terveztek robbantani Hágában. Egyelőre nem tudni mi volt a célpontjuk.

Két zoetemeeri férfit tartóztatott le a holland különleges intervenciós szolgálat (DSI) és a rendőrség terrorelhárítási egysége. A két terroristát már október óta figyelték a hatóságok és végül hétfőn kapcsolták le őket – írja a V4NA.

Értesülések szerint a két gyanúsított robbanó mellénnyel és egy vagy több bombával felszerelt gépjárművel tervezett terrortámadást Hágában még az év vége előtt.

A főügyész beszámolója alapján az egyik férfit otthonában, míg a másikat a hágai utcákon fogták el, majd házkutatást tartottak náluk.

A kutatás során robbanószert ugyan nem találtak a nyomozók, azonban egy rejtett szobában több baltára, dobótőrre és SIM-kártyákkal ellátott telefonra bukkantak.

Az ügyészség egyelőre nem tudta megerősíteni, hogy mi volt a támadásuk célpontja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!