öt év telt el

2018.08.01. 12:08

Kiderülhet végre, ki ölte meg a soroksári kocogó nőt?

A rendőrségen ugyanis jelentkezett egy asszony, aki azt állítja, volt párja végzett Kardosné Gyurik Krisztinával.

Már lassan öt év telt el, de még mindig nem tudni, hogy ki ölte meg 2013. szeptember 25-én a Soroksáron kocogó családanyát. Az akkor 36 éves Gyurik Krisztina az esti órákban indult futni, de sosem tért haza. Lemeztelenített holttestét még aznap éjszaka megtalálták az otthonuk melletti bicikliút menti bozótos­ban, nyakán egy szorosan megcsomó­zott kötéllel. Krisztina egy gyászoló férjet és egy akkor 11 éves kisfiút hagyott maga után.

A nő özvegye, Kardos Lajos korábban Krisztina szeretőjére gyanakodott, de a férfi azóta meghalt, így arra nem maradt remény, hogy valaha is beismerő vallomást tegyen. A borsonline.hu információi szerint most mégis lehet esély a titokzatos ügy lezárására. Nemrégiben ugyanis Kardos Lajost megkereste egy ismeretlen nő, akinek szent meggyőződése, hogy volt élettársa, egy bizonyos N. ölte meg Krisztinát.

N. akkoriban közvetlenül a gyilkosság helyszíne mellett dolgozott házszigetelő munkásként. Volt élettársa nagyon agresszív embernek írta le nekem, a szakításuk után öléssel is fenyegetőzött. A nő azt mondta, hogy a VV Fanni-ügyet a kezdetektől fogva követi, a soroksári gyilkosság részleteit taglaló cikkekbe ezalatt olvasott bele. Egyik pillanatról a másikra az ügy megszállottjává vált. Akkor jött a megdöbbentő felismerése, amikor minden apró részlettel tisztában lett, miután az összes megjelent cikket elolvasta – mondta a Borsnak Kardos Lajos.

A gyilkosságot követő időben N. hazament lakóhelyére. A keze csúnyán be volt dagadva, az arcán pedig karmolások voltak. Kérdésre azt válaszolta, hogy összeverekedett a barátjával. Annak idején a nőnek ez nem tűnt fel, de most utólag belegondolva – tudván, hogy Krisztina erős volt és védekezett – azt gondolja, hogy akkor sérült meg N. – magyarázza Lajos.

A nyomozás során a kamerafelvételek alapján a rendőrök kerestek egy szürke Renault Megane autót, ami nagyjából abban az időpontban hajtott be a kerékpárútra, amikor az asszonyt megölték. A nő elmondása szerint volt párjának pont ilyen kocsija volt, amit nem sokkal később beadott egy bontóba.

A tragédia első évfordulóján futással emlékeztek Krisztinára a gyilkosság helyszínén. Lajos elmondása szerint a nyomravezető végignézte a sajtóban megjelent fotókat az eseményről, s az egyik felvételen felismerte a párját, N.-t.

Ez azért érdekes, mert akkor N. már 250 kilométerre lakott, tehát több mint két órát kellett utaznia az emlékfutásra. A nő szerint lelkiismeret-furdalása lehetett. Az emlékfutás után nagyjából három hónappal a volt élettársa elmondása szerint N. öngyilkos lett. A halála napján állítólag elmondott volna valamit neki, de erre végül nem került sor – magyarázza Lajos. Az erős fizikumú N. egyébként ipari alpinistaként is dolgozott, bármilyen csomót képes volt akár csukott szemmel is megkötni.

A Bors információi szerint a nő – mielőtt megkereste Kardos Lajost – vallomást tett a rendőrségen, ahol részletesen feltárta a bizonyítékait. Úgy tudjuk, hogy a rendőrség komolyan vette a szavait, ki­emelten foglalkozik a fejlemények tisztázásával, így hamarosan akár teljes áttörés következhet az ügy megoldásában.

Ha a nő segítségével sikerül megtalálni a gyilkost, megkapja az özvegy által felajánlott 200 ezer forintot, a rendőrség által felajánlott ötmilliót és az önkormányzat egymillióját is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!