Bűnügy

2020.08.28. 19:48

Kilencmillió eurót raboltak el fegyveresek egy pénzszállító furgonból Lyonban

Megtámadtak és kiraboltak fegyveresek egy pénzszállító furgont pénteken a közép-franciaországi Lyonban, amikor az a francia jegybank helyi székhelyétől elindult – erősítette meg pénteken a helyi ügyészség a Progres című regionális lap értesülését.

A kár 9 millió euró jelezte a vádhatóság, hozzátéve, hogy a támadásban senki nem sérült meg.

Az ügyészség bűnszövetkezetben elkövetett fegyveres rablás miatt indított eljárást.

A rendőrséget reggel 9 órakor értesítették a környéken lakók. Szemtanúk elmondása szerint két gépkocsival érkeztek a fegyveresek, akik elállták a Banque de France épülete elöl induló furgont, majd kipakolták belőle a pénzzel teli zsákokat közölték rendőrségi források.

A támadók a helyszínen felgyújtották a két gépkocsit, amelyekkel érkeztek, majd két másik gépkocsival menekültek el, amelyeket később kiégve megtaláltak a rendőrök Lyon déli részén.

A rablás során egyetlen lövés sem dördült el.

Ez volt a legjelentősebb pénzrablás Franciaországban 2009 november óta, amikor is szintén Lyonban, szintén a Loomis pénzszállító cég furgonját rabolták ki. Akkor a jármű sofőrje, Toni Musulin egyszerűen eltűnt a rábízott 11,6 millió euróval. A rendőrök néhány nappal később az összegből mintegy 9 millió eurót megtaláltak egy, az elkövető által álnéven bérelt haszonjárműben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!