szerencsétlenség

2020.08.12. 13:37

Kisiklott egy vonat Skóciában (videó)

A hatóságok délutáni tájékoztatása szerint hárman meghaltak, hatan megsérültek a Skócia északkeleti részén bekövetkezett szerdai vonatbalesetben.

A vonat Stonehaven közelében, Aberdeentől délre siklott ki. Az interneten elérhető videofelvételeken az látható, hogy sűrű sötét füst gomolyog a helyszín felett, ahova beszámolók szerint két mentőhelikopter és tucatnyi mentőautó érkezett.

A Press Association brit hírügynökség arról írt névtelenséget kérő illetékesekre hivatkozva, hogy a vonat vezetője életét vesztette, s lehet egy másik halálos áldozat is. A későbbi hírek megerősítették az értesüléseket, hozzátéve: már három halottról és hat sebesültről tudnak.

„Habár a részletek egyelőre nem ismertek, sajnos, azt kell mondanom, hogy az első jelentések súlyos sérülésekről szólnak”

- közölte Sturgeon.

A környéken heves esőzések voltak a balesetet megelőzően.

Boris Johnson brit miniszterelnök részvétét fejezte ki az áldozatoknak.

Európában a vasúti közlekedés meglehetősen biztonságosnak számít, az uniós statisztikai hivatal (Eurostat) legfrissebb elérhető adatai szerint 2018-ban mindössze tizenhárom ember halt meg az Európai Unióban vonatbalesetben, közülük egy Nagy-Britanniában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!