négyen meghaltak

2017.09.30. 08:30

Kivonult a hadsereg a legnagyobb brazil nyomornegyedből

A favellában tízezer katonával és tíz harci járművel sikerült stabilizálni a helyzetet.

Kivonták a hadsereget pénteken Brazília legnagyobb nyomornegyedéből, a Rio de Janeiróban található Rocinha favelából, amelyet hat napon keresztül tartott megszállva, hogy véget vessen a kábítószerbandák és a rendőrség közötti összecsapásoknak – közölték a hatóságok.

Raul Jungmann védelmi miniszter számolt be arról, hogy tízezer katonát és tíz páncélozott járművet vontak vissza a nyomornegyedből, ahol sorozatos összetűzésekben négy ember meghalt. A területet sikerült stabilizálni, a katonák teljesítették feladatukat, és távoznak – közölte.

A katonák kivonása után a rendőrség egy előretolt bázist hozott létre Rocinha nyomornegyedben, és folytatja műveleteit a kábítószeres bandák ellen.

Luiz Fernando Pezao, Rio de Janiero kormányzója azt követően kérte a hadsereg bevetését, hogy szeptember 17-én heves harcok robbantak ki két rivális banda között. Az eltelt egy hétben a hadsereg 24 embert vett őrizetbe és nagy mennyiségben foglalt le fegyvert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!