Stop Soros

2018.05.14. 11:21

Kocsis Máté: Brüsszel bevándorláspolitikájával szemben kell érvényesülnünk

A Fidesznek az a feladata, hogy segítse a kormányt Magyarország identitásának, kultúrájának, jövőjének és biztonságának megvédésében.

Brüsszel politikája a kormány előtt álló legnagyobb kihívás – jelentette ki Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Közölte, a Fidesznek az a feladata, hogy segítse a kormányt Magyarország identitásának, kultúrájának, jövőjének és biztonságának megvédésében.

Elmondta: ebben a helyzetben

még a nyári szünet előtt szeretnék befejezni az Országgyűlésben a „Stop Soros” törvénycsomag részletes vitáját, így legkésőbb július elejéig lehetőség nyílik a javaslat elfogadására.

Ugyanakkor a választók akaratából, a Fidesz-KDNP kétharmados többségének birtokában lehetőség nyílt annak az alaptörvény-módosításnak az elfogadására is, amely kimondja, hogy

az Országgyűlés felhatalmazása nélkül idegen népesség nem telepíthető be Magyarországra

- tette hozzá Kocsis Máté, megjegyezve: ez a módosítás 2016-ban a Jobbik „árulása” nyomán bukott el.

Arról is szólt: nem számít arra, hogy az ellenzék konstruktív politikát folytat a törvényhozásban. Annál is inkább, mert már az Országgyűlés alakuló ülésén bohózat volt az ellenzék viselkedése – mondta a frakcióvezető. Hozzáfűzte, durva vitákra számítanak, ám erre felkészültek.

A Kossuth Rádió 180 perc című műsorában Kocsis Máté úgy értékelt:

az Európai Unió vezetői akkor járnának el igazi demokrataként, ha nem sürgetnék a kötelező betelepítési kvótáról szóló döntés elfogadását, hanem azzal megvárnák a 2019-es európai parlamenti választás végeredményét.

Ezek után már az új parlamentre bízhatnák a döntést, ugyanis a 2014-es választáskor még nem volt az európai közbeszéd egyik legfontosabb témája a migráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!