nagy fogás

2021.07.27. 20:51

Komoly csapást mért a spanyol rendőrség az egyik legnagyobb európai hasiskereskedő bandára

A 77 őrizetbe vett személyt a többi között kábítószerkereskedelemmel, okirathamisítással és bűnszervezeti tagsággal gyanúsítják.

Komoly csapást mért a spanyol rendőrség az egyik legnagyobb európai hasiskereskedő bandára, amelynek 77 tagját őrizetbe vették – közölték kedden a spanyol hatóságok.

A bűnözők vezére azonban, aki Lionel Messi argentin focista nyomán Hasis Messi néven is ismert, továbbra is szökésben van. A spanyol hatóságok tudomása szerint egy marokkói állampolgárról van szó.

A Marokkóból irányított bűnszervezet elleni rendőrségi műveletben Campo de Gibraltar járásban az őrizetbe vételek mellett számos lakást és raktárhelyiséget is átkutattak, aminek során nyolc tonna hasist, két lőfegyvert, 15 ezer euró készpénzt és huszonkettő, lopottként nyilvántartott gépkocsit foglaltak le.

A rendőrség szerint ez már a negyedik razzia Hasis Messi bűnszervezetével szemben.

A 77 őrizetbe vett személyt a többi között kábítószerkereskedelemmel, okirathamisítással és bűnszervezeti tagsággal gyanúsítják.

A brit Gibraltárral szomszédos Campo de Gibraltar Spanyolország egyik elszegényedett járása, és már évtizedek óta a kábítószerkereskedelem egyik központjának számít. Mindenekelőtt a hasis és a marihuána felkapott a térségben. Naponta érik el Andalúzia partjait kábítószerekkel megrakott kis motorcsónakok a tengerszoroson keresztül Marokkóból.

A spanyol rendőrség tájékoztatása szerint Hasis Messi uralja a drogkereskedelmet Gibraltárban. Úgy tudni, bűnszervezete a legnagyobbak közé tartozik Európában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!