Az igazság kimondása

2019.03.02. 15:25

Kósa: nem bíráljuk Juncker urat, nem is „isiászozunk”

A Fidesz önkormányzati választási kampányfőnöke szerint a tények megvitatása, pontosítása az európai uniós választás előtt viszont közérdek.

Budapest, 2017. június 27. Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője beszédet mond a Fidesz-frakciónak a nemzeti konzultációt kísérő, Álljunk ki Magyarországért! országjáró rendezvénysorozatának záróeseményén a Bálna Budapest Rendezvényközpontban 2017. június 27-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Józan ésszel nehezen belátható, hogy az igazság kimondása az bűn – ezt mondta Kósa Lajos az atv.hu-nak adott villáminterjúban arra, hogy sokasodnak a Fidesz kizárását szorgalmazók az Európai Néppártban. Mára a Soros-Junckeres plakát miatt már

négy újabb tagpárt, a flamand kereszténydemokraták, a vallon konzervatívok a luxemburgi Keresztényszociális Néppárt és a portugál CDS-PP hivatalosan is kezdeményezték már Joseph Daul elnöknél a kizárást.

Ahhoz, hogy a Fidesz kizárását napirendre tűzzék, a Néppárt legalább hét pártjának az indítványa kell, öt különböző országból, ez a feltétel, úgy tűnik, hogy már teljesült.

Régen rossz annak a pártcsaládnak...

Kósa Lajos, aki a Fidesz önkormányzati választási kampányfőnöke, minderre azt mondja, azért sem számít a Fidesz kizárására, mert „ezt korábban is felvetették a bevándorlás párti EPP politikusok. Eddig erre nem került sor, most sem számítunk rá.

Egész egyszerűen azt gondoljuk, hogy az igazság tisztázása nem ok arra, hogy bárkit kizárjanak egy pártcsaládból. A tények megvitatása, pontosítása az európai uniós választás előtt közérdek.„

Kósa Lajos szerint most, az európai parlamenti választás előtt ”egy vita zajlik„ és ”ő örül ennek„, mert mindenki számára világossá válhat, hogy mit gondol a Bizottság a migrációval kapcsolatban folytatott politikájáról. ”A brüsszeli bürokraták úgy vélik, hogy a migránsoknak osztogatott ingyen névtelen hitelkártya sok milliárd forint értékben, a kötelező elosztási kvóta, a bárki által feltételek nélkül megkapható migránsvízum, ami jogosít az európai unióba való belépésre, ezek mind nem a migrációt ösztönző lépések.

Mi azt gondoljuk, hogy a határokat, az európai emberek biztonságát, Európa keresztény civilizációját megvédeni kell, nem leépíteni. A választókat tájékoztatni kell ahhoz, hogy helyes döntést tudjanak hozni.

Ha egy vita ezt segíti, annak mindenki csak örülhet” – mondta Kósa Lajos, hozzátéve: ez nem alapoz meg semmilyen kizárást. Régen rossz annak a pártcsaládnak, ami az igazság tisztázása kapcsán akarja a tagjait eljárás alá vonni„.

Fake news? Kitűnő alkalom a tisztázó vitára

Arra, hogy az Európai Bizottság szerint mindez nem igaz, ”fake news„, amit a Fidesz állít a Soros–Juncker plakátokon az Európai Határ- és Parti Őrség megerősítéséről, a humanitárius vízumról és a kötelező kvótáról nincs döntés, ”migránskártyát„ Görögországban a regisztrált menedékkérőknek adnak, Kósa Lajos azzal válaszolt: ”kitűnő alkalom, hogy ezeket mind tisztázzuk.

Mi úgy tudjuk, hogy az Európai Parlament kezdeményezte a migránsvízum kiadásának jogszabályalkotását az Európai Bizottságnál. A Bizottság nem mondhatja azt, hogy nem fog foglalkozni ezzel a kérdéssel. Ez egyszerű képmutatás.

Mi úgy tudjuk, hogy az Európai Bizottság hozzájárult és finanszírozza a névtelen banki migránskártyák kiadását 2-3 ezer eurós fedezettel ellenőrizetlen, ismeretlen személyeknek. Ezt egyébként maga a Bizottság sem tagadta.

Azt látjuk, hogy ezek a kártyák nemcsak Görögországban tűntek fel. A kártyák, amiről mi beszéltünk, nem Görögországból kerültek elő. Másrészt nem regisztrált migránsoknál is volt ilyen kártya.

Mi úgy tudjuk, hogy a Bizottság számtalanszor kezdeményezte már a kötelező áttelepítési mechanizmust és akármilyen bikkfanyelven hívják is azt, a tartalma változatlan, kötelezően áttelepíteni a migránsokat olyan országokba is, amelyek ezt nem akarják.

Hozzáteszem, az Európai Unió alapszerződéseiben szó sincs arról, hogy ezekben a kérdésekben bármilyen állam átengedte volna a szuverenitását az Uniónak, tehát ez külön felveti a szerződés megsértésének a kérdését. De, ami a lényeg,

maga a Bizottság fenyegette meg különböző ötletekkel azokat az országokat, akik azt mondták, hogy köszönik szépen, ebből nem kérnek, mert ők a szolidaritást más módon értelmezik. Például úgy, ahogy Magyarország.

Mi megvédjük a schengeni határokat, az európai külső határokat, és ez nagyon sok pénzbe kerül. Ezt az Európai Unió nem ismeri el, nem finanszírozza„ – Kósa Lajos szerint ”ezek azok a kulcskérdések, amelyeket jó tisztázni a választás előtt„.

Azt is hozzátette mindehhez: a Bizottság hivatalos álláspontja szerint most ők nem migrációpárti és migránsbarát politikát folytatnak. Akkor képzeljük el, hogy milyen az, amikor migráció párti politikát folytatnak – mondta Kósa Lajos, állítva:

Frans Timmermans, az európai szocialisták ”csúcsjelöltje„, és Jean-Claude Juncker bizottsági elnök folyamatosan migrációpárti nyilatkozatokat tesznek. ”Timmermans, és az európai balliberális erők is arról beszélnek, hogy a migráció az igazából jó és támogatni kell. Azt mondják, meg kell teremteni a migráció legális formáit.

Mi pedig azt mondjuk, hogy ha egy európai uniós ország ezt szeretné, az vegyen részt benne, aki pedig nem szeretné, azt ne kényszerítsék erre. Véleményünk szerint minden uniós országnak joga van ahhoz, hogy eldöntse, meg akarja-e változtatni népességét, kultúráját, szokásait, elképzelését az életről, a családról„ – így érvel Kósa Lajos a vita mellett, mondván: ez egy politikai vita.

Nem a Bizottságot hasonlítja a kommunista diktatúrához

„Ha bármelyik politikus azt képviseli az Európai Unióban, hogy a politikai vitának nincs helye a demokráciában, az egy különös felfogás. Nekünk van már tapasztalatunk hasonló vélekedésről, azt a rendszert kommunista diktatúrának hívták.”

Az atv.hu azon közbevetésére, hogy ugye, nem a kommunista diktatúrához hasonlítja a Juncker vezette Európai Bizottságot, Kósa Lajos úgy reagált: ”Eszemben sincs! Csak azt mondjuk, hogy vigyázzunk vele, mert

az a rendszer, ahol a politikai vitának nincs helye, az nagyon nem hasonlít a demokráciához„.

A Fidesz az Európai Néppárt pártcsaládnak a tagja, a kormány egy néppárti politikust bírál és plakátol ki Sorossal, holott a deklarációk szerint azért küzd a Fidesz is, Orbán Viktor miniszterelnök is, hogy a Néppárt minél jobb eredményt érjen el májusban az EP-választáson. De néppárti politikust, Junckert bírálják a kampányban, ez nem ok a kizárásra? – kérdeztük.

”Nem értünk egyet Juncker úrral„

”Hadd fordítsam le: azt akarja mondani bárki a Néppártban, hogy néppárti politikust nem lehet bírálni, mert azt azonnal a Néppárt kizárással fenyegeti? Nonszensz!„ – válaszolt Kósa Lajos, Juncker kiplakátolása kapcsán pedig azt mondta: ”Ráadásul nem bíráljuk.

Nem isiászozunk, nem azzal jövünk, hogy az Elnök Úr az európai adóelkerülés luxemburgi atyja, nem vonunk mérleget annak kapcsán, hogy az ő elnöksége idején hagyják el a britek az uniót, viszont jönnek be millió számra ellenőrizetlenül a migránsok.

Csupán elmondjuk, hogy milyen álláspontot képviselnek. Nem értünk egyet Juncker úrral. Ez csak ennyit jelent„.

Arra, hogy egy uniós kampányban szerencsés-e, a sikert erősíti-e, hogy az első számú uniós néppárti vezetőt plakátolják ki és bírálják, néppárti tagként,

Kósa Lajos természetesnek nevezte, hogy „az uniós vezetőket is lehet bírálni”. Arról nem beszélve, hogy kampány ide vagy oda, Magyarországot és Magyarország politikai vezetését annyiszor bírálták, amennyiszer csak lehet.

De mi azt mondtuk, hogy persze, vitatkozzunk! „Ez nem a gyengeségét mutatja egy politikai erőnek, hanem a rátermettségét, hogy képes az érdemi vitákat lefolytatni” – érvelt a vita mellett.

Biztos, hogy nem hackeljük meg

Azt, hogy néppárti uniós vezető kiplakátolásával „meghackelik-e” a Néppárt „csúcsjelöltjének”, Manfred Webernek a kampányát, hiszen neki mindig a Fidesz miatt kell magyarázkodnia, Kósa Lajos határozottan visszautasította. „Biztos, hogy nem hackeljük meg.

Arra biztatunk mindenkit és remélem, mindenki arra biztatja az európai polgárokat, hogy a tisztázó vita alapján döntsék el, hogy hova szavaznak. Erről szól az európai uniós kampány.

Világosan fel van téve a kérdés: migrációpárti erők, vagy a migrációt nem támogató erők kerüljenek többségbe az Európai Parlamentben. Mi a migrációt nem támogató erők között vagyunk és mindenkit arra biztatunk, hogy ne támogasson olyan politikusokat, akik a migrációt pártolják és az a politikai programjuk, hogy minél több migránst hozzanak be Európába.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!