Járvány

2020.03.13. 18:16

Kovács Zoltán: kiemelt figyelmet kell fordítani az idősekre (videó)

Szeretteik, hozzátartozóik fokozottan figyeljenek rájuk ezekben az időkben.

A koronavírus veszélyeztetettjei az idősek, rájuk különös figyelmet kell fordítani – hangsúlyozta a kormány Facebook-oldalán pénteken közzétett videójában a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár.

Kovács Zoltán elmondta: a világ összes statisztikája, az Európai Unió rendelkezésre álló információi és a magyarországi tapasztalatok is azt mutatják, hogy az idősek egy különösen veszélyeztetett csoportot jelentenek.

Esetükben a hatóságok, az orvosok által előírt megelőző intézkedések figyelembe vétele különösen indokolt – mutatott rá az államtitkár, hozzátéve: arra kérik az idősek szeretteit, hozzátartozóit, családjaikat, hogy a velük való kapcsolattartásban, a róluk való gondoskodásban különösen figyeljenek ezen intézkedések betartására.

Kovács Zoltán emlékeztetett: az Egészégügyi Világszervezet világjárványnak minősítette a koronavírus terjedését. Ez azt jelenti, hogy a világ egyetlen országa sem fogja tudni mentesíteni és kivonni magát a vírus hatásai alól.

Hozzátette: a magyar kormány az elmúlt napokban a veszélyhelyzet kihirdetésével és kormányrendeletekkel meghozta azokat a döntéseket, amelyek célja az emberi élet védelme. Egyúttal felkészültek arra is, hogy további megbetegedések várhatók, ahogy az Európában zajló folyamatok mindenki számára nyilvánvalóvá teszik – tette hozzá az államtitkár.

Leszögezte: minden olyan intézkedés, amelyeket az elmúlt napokban hoztak, azt a célt szolgálják, hogy az emberi életet, a magyar emberek egészségét a lehető legnagyobb mértékben és a legtöbb eszközzel tudják védeni és tudják gátolni a vírus terjedését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!