Ország-világ

2020.10.21. 11:00

Operatív Törzs: mindenki éljen az ingyenes influenzaoltás lehetőségével (videó)

Jelenleg 14 gyermek van kórházban a koronavírus miatt – hangzott el a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján szerdán.

Fotó: Szucs Csaba

Müller Cecília hivatali elfoglaltsága miatt Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője tartotta a szerdai tájékoztatót.

A tájékoztatót itt tudja megtekinteni:

14 gyermek van kórházban a koronavírus miatt

Galgóczi Ágnes arról beszélt, hogy az elmúlt időszakban nem volt magasabb a hazai halálozás, mint az elmúlt 10 év hasonló időszakában. 14 gyermek van kórházban a koronavírus miatt írja tudósításában az Origó.

Mindenki éljen az ingyenes oltás lehetőségével

Galgóczi közölte, hogy több komponensű influenzaoltás készül minden évben. Magyarországon eddig is ingyenes volt az influenza-elleni oltás bizonyos csoportok számára. Most az állam mindenki számára biztosítja az ingyenes oltás lehetőségét, minél többen adassák be maguknak tette hozzá.

Túlnyomóan csak figyelmeztetnek a rendőrök

566 személlyel szemben intézkedtek a rendőrök a maszkhasználat megszegése miatt szeptember 21 óta mondta Kiss Róbert. A rendőr alezredes arról is beszélt, hogy 976 személlyel szemben intézkedtek a vendéglátóhelyeken lévő szabályok megszegése miatt. Az eddig rendőri intézkedések túlnyomó többsége figyelmeztetéssel zárultak.

Nyílik a barabási határátkelő

Több mint 25 ezer hatóság házi karantén van most érvényben mondta Kiss Róbert. Csütörtöktől megnyílik a barabási határátkelőhely az ukrán-magyar határon.

Ez történik, ha valaki Ausztriából lép be

Kiss Róbert kérdésre azt mondta, hogy Ausztria felől beutazók egészségügyi vizsgálaton esnek át, és ha pozitív, akkor házi karanténba kell mennie, ha nem pozitív, akkor pedig 10 napos karanténbe kell mennie. Két negatív PCR-teszttel kell rendelkeznie annak, aki nem akar házi karanténba menni.

4,66 százaléka a fertőzötteknek egészségügyi dolgozó

Galgóczi Ágnes kérdésre azt mondta, hogy a tömegrendezvényeken nem lehet betartani a távolsági szabályokat, és ezért nem ajánlott elmenni ezekre. 4,66 százaléka a fertőzötteknek egészségügyi dolgozó.

Borítóképünk kivágás az Operatív Törzs sajtótájékoztatójának videójából

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!