Nem volt elég polkorrekt

2018.03.21. 08:53

Le kellett mondania az iszlámot kritizáló norvég miniszternek

Lemondatták posztjáról egy iszlámot kritizáló Facebook-bejegyzés miatt Sylvi Listhaug norvég igazságügyi minisztert. A politikus március elején arról írt, hogy a norvég baloldalnak fontosabb az iszlamisták joga, mint a norvég emberek biztonsága.

Norway's Justice Minister Sylvi Listhaug is pictured after having announced her resignation in Oslo on March 20, 2018. Norway's justice minister announced her resignation on March 20, averting a potential government crisis after she published a controversial Facebook post. / AFP PHOTO / NTB Scanpix / Hakon Mosvold LARSEN / Norway OUT

Lemondásakor ezt mondta: „Teljesen szürreális hét volt ez. Elnézést kértem a poszt miatt, a norvég politika mégis az óvodások szintjén működött.”

Listhaug arról is beszélt, hogy azért mond le, mert nem akarja, hogy a pártja további boszorkányüldözésnek legyen kitéve — írta a Junge Freiheitra hivatkozva a 888.hu.

Két éve már volt egy hasonló eset Norvégiában. Akkor azért kellett lemondania egy miniszternek, mert azt írta, hogy Norvégiában az emberek esznek disznóhúst és nem takarják el az arcukat.

Borítóképünkön Sylvi Listhaug.

Forrás: Hakon Mosvold Larsen / NTB Scanpix / AFP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!