nem lehet megfékezni

2017.12.08. 07:01

Tovább tombol a pusztító tűz Dél-Kaliforniában

Csütörtökön San Diego megyében, egy nyugdíjasok számára létrehozott közösségben okozott jelentős károkat.

A Los Angelestől délre fekvő Fallbrook település északi részén a szél által gerjesztett, gyorsan terjedő tűzben ketten égési sérüléseket szenvedtek. A településtől délre fekvő Bonsallban több mint ezer embert fenyegetnek a bozóttüzek. A környékén több átmeneti szállást létesítettek. A tűzoltók tájékoztatása szerint a megyében 400 hektárnyi terület vált a lángok martalékává. Számos utat lezártak a hatóságok.

MTI/AP/Jae C. Hong

A Southern California Edison energiaszolgáltató az interneten arról számolt be, hogy mintegy 23 ezer háztartásban nincs áram Los Angeles és Ventura megye egyes körzeteiben az erdő- és bozóttüzek miatt. A térségből már több mint kétszázezer embert kellett kimenekíteni.

MTI/AP/Gregory Bull

Korábban Kalifornia kormányzója, Jerry Brown szükségállapotot hirdetett ki Ventura megyére, ahol 150 lakóházban keletkeztek tűzkárok, a lángok épületek ezreit fenyegetik. Mintegy 2,5 ezer tűzoltót vezényeltek a lángok megfékezésére. Az oltást azonban nehezíti a szeles időjárás, amely a meteorológusok előrejelzése szerint még szombatig ilyen marad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!