A víz az úr

2018.09.18. 06:03

Legkevesebb száz ember vesztette életét áradások miatt Nigériában

A súlyos természeti csapást az utóbbi napok heves esőzései okozták a nyugat-afrikai ország középső és déli felében – közölte hétfőn a helyi katasztrófavédelmi hatóság.

Kogi, Niger, Anambra és Delta szövetségi tagállamokban vészhelyzetet hirdettek, ebben a régióban a szövetségi kormány vette át a keresési-mentési munkálatokat, illetve a katasztrófa sújtotta lakosság támogatását. Sani Datti, a katasztrófavédelmi hatóság szóvivője szerint eddig tíz tagállamban száz életet követeltek az árvizek.

Az esős időszakban gyakran keletkeznek árvizek a térségben, ahol az infrastruktúra rossz állapota, valamint a megfelelő óvintézkedések hiánya csak fokozza a pusztítást, amelyhez fogható 2012 óta nem volt a kontinens legnépesebb országában.

A Niger deltájában fekvő Delta állam az ország, illetve az egész kontinens egyik fő olajtermelő vidéke. Értesülések szerint az áradások egyelőre nincsenek hatással a kitermelésre. Kogi és Niger államok az ország központi részén, Anambra és Delta pedig a déli részében találhatóak.

Az áradások miatt az utóbbi években százezrek váltak fedél nélkülivé Afrika legnagyobb energiatermelő országában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!