Ország-világ

2021.10.28. 07:36

Lélegeztetéshez szükséges eszközöket szállítunk erdélyi kórházaknak (videó)

Magyarország 40 darab lélegeztetőgépet, 1650 darab lélegeztetéshez szükséges maszkot és 3000 doboz favipiravir hatóanyagú gyógyszer szállít húsz, főként erdélyi kórházba csütörtökön – jelentette be ma reggel Szijjártó Péter.

A külgazdasági és külügyminiszter elmondta, hogy a koronavírus-járvány negyedik hulláma tombol Európában, és ahol az átoltottság szintje alacsony, ott könnyen bajba kerülhetnek az emberek. Ezt mutatja Románia helyzete is, ahol a kórházak egyre kevésbé bírják a terhelést.

Szijjártó Péter elárulta, folyamatosan kapcsolatban vannak Romániával, és ahol tudnak, segítenek is, ezért ma is repülőszállítmány indul útnak keleti szomszédunkhoz, ahova, főként erdélyi kórházakba, ahova 40 darab lélegeztetőgépet, 1650 darab lélegeztetéshez szükséges maszkot és 3000 doboz favipiravir hatóanyagú gyógyszer szállítanak.

A magyar politikus hozzátette, a járvány nem ismer határokat, ezért a szomszédos országok járványkezelésének sikeressége hozzájárul a magyar járványkezelés sikerességéhez is.

A miniszter a ferihegyi repülőtérről közzétett videós bejelentkezésében megjegyezte, hogy Párizsba indul egy, az európai droghasználat visszaszorítását célzó konferenciára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!