reagálás

2020.11.20. 18:59

Lemondásra szólította fel Kovács Zoltán Věra Jourovát

Lemondásra szólította fel Vera Jourovát, az Európai Bizottság (EB) értékekért és átláthatóságért felelős alelnökét pénteken egy Twitter-bejegyzésében Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár.

Az államtitkár Jourova Twitter-bejegyzésére reagált, amelyben a bizottság alelnöke a többi között arról írt: „a legalapvetőbb elvárás az, hogy az uniós adófizetők pénzéből keletkező alapok olyan helyekre kerüljenek, ahol a jogállamiságot nem fenyegeti veszély”.

„Ön elárulta politikai elfogultságát azzal,hogy Magyarországot betegeskedő demokráciának nevezte, és megsértette választóinkat azzal, hogy azt mondta: képtelenek vagyunk független véleményt alkotni. Ön alkalmatlan, hogy azokat az értékeket képviselje, amelyekről prédikál. Ideje lemondania”

- írta Twitter-bejegyzésében Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár.

Oh, really? You expect us to buy that? " target="_blank" rel="noopener noreferrer">@verajourova, you betrayed your political bias when you called Hungary a “sick democracy” and insulted our voters saying we are “unable to form an independent opinion.” You're unfit to represent the values that you preach. Time to resign. https://t.co/1YHPySgTTK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!