szerencsétlenség

2019.05.25. 22:41

Lezuhant a mexikói haditengerészet egyik helikoptere

A baleset oka egyelőre nem ismert.

Lezuhant a mexikói haditengerészet egyik Mi-17-es típusú katonai szállító helikoptere, amely tűzoltási munkálatokban vett részt a latin-amerikai ország központi részén, a fedélzeten lévő öt ember meghalt.

A haditengerészet szombati közlése szerint a helikopter pénteken zuhant le Querétaro államban, mintegy 90 kilométerre északra Jalpan de Serra településtől, ahol a pusztító erdőtüzek eloltásában segédkezett.

Egyelőre nem ismert a baleset oka. Egy kutató-mentő alakulat szombat reggel talált rá a gép roncsaira, miután a kutatási munkálatokat a rossz időjárási körülményekre tekintettel le kellett állítani az éjszaka.

Andrés Manuel López Obrador elnök pénteken egyperces néma csenddel tisztelgett a szolgálatteljesítés közben meghalt legénység előtt.

Mexikóban a tavasz rendre aszályos, ilyenkor gyakran kap lángra a növényzet.

Mexikóvárosban május közepén rendeltek el környezetvédelmi szükségállapotot a bozóttüzek következtében felszabadult szálló por miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!