tragédia

2018.05.31. 11:55

Lezuhant egy kisrepülőgép, ketten meghaltak

Lezuhant egy kisrepülőgép a pécs-pogányi repülőtér közelében, ketten meghaltak - közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön a police.hu oldalon.

Forrás: bama.hu

Lezuhant és kigyulladt egy kisrepülőgép az 58-as főút mellett, Szalánta térségében – írta meg a Bama a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása alapján. A balesethez a pécsi és a siklósi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett eloltották a tüzet.

Fotó: Bama

Az egységek jelenleg a műszaki mentési munkálatokat végzik. Elsődleges információink szerint a kisrepülőn két ember tartózkodott, akik a baleset következtében életüket vesztették. A 10-es és 12-es kilométer között a főutat teljes szélességében lezárták. Ez a valóságban azt jelenti, hogy a pogányi körforgónál visszafordítják az autókat Pécs irányába.

Információnk szerint egy Magnus típusú kétszemélyes elektromos kisrepülőgép gyakorlórepülés közben zuhant a főút mellé. A tűzoltók habbal oltották el a felcsapó lángokat. Úgy tudjuk, hogy két férfi volt az áldozat. A gép pontos típusának meghatározása folyamatban van.

Fotó: Bama

Nagyjából Szalánta és Pogány között fél úton, ötven méterre a főúttól zuhant le a gép a kukoricásba. A helyszínen sajtótájékoztatót tartottak a hivatalos szervek fél 12 előtt. Mint az itt elhangzott, a gép tíz óra tíz perckor szállt fel a pogányi reptérről, tett két kört a levegőben, és a második kör után történhetett valami, mert ekkor zuhant a kukoricásba. A becsapódáskor csaptak fel a lángok. Az áldozatok negyven és hatvan év közöttiek, személyazonosságuk megállapítása jelenleg még folyamatban van. Megtudtuk, hogy a helyszínelés még órákig fog tartani a gépnél. A teljes útlezárást 11:45-kor oldották fel, félpályán engedik a forgalmat.

A kollégáink a helyszínen vannak, amint több információval rendelkezünk, frissítjük a cikkünket.

Borítókép: Zsigmond József / Bama

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!