Szerencsétlenség

2018.08.01. 05:43

Lezuhant egy mexikói repülőgép, 85 utas sérült meg

A gép röviddel a felszállás után kényszerleszállást hajtott végre mintegy 10 kilométerre a repülőtértől. A balesetben senki sem vesztette életét.

Handout picture released by Durango's Civil Protection showing the wreckage of a plane that crashed with 97 passengers and four crew on board on take off at the airport of Durango, in northern Mexico, on July 31, 2018. Dozens of people were injured as an airliner crashed on takeoff during a heavy hail storm in northern Mexico, engulfing the plane in flames, Aeromexico airline and passengers said Tuesday. / AFP PHOTO / DURANGO CIVIL PROTECTION / HO / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / DURANGO CIVIL PROTECTION" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS

Felszállás közben lezuhant a durangói Guadalupe Victoria nemzetközi repülőtér közelében kedden az Aeromexico légitársaság egy menetrendszerű járata, a balesetben mintegy 85 utas sérült meg, néhányan közülük súlyosan. A Mexikó északi részén, Durango állam azonos nevű fővárosában, helyi idő szerint délután történt légi balesetben a hatóságok közlése szerint senki sem vesztette életét.

A durangói repteret üzemeltető vállalat, a Grupo Aeroportuario Centro Norte közleményben tudatta, hogy

a balesetet az előzetes vizsgálatok szerint a rossz időjárási körülmények okozták.

Gerardo Ruiz Esparza mexikói távközlési és közlekedési miniszter a Twitteren azt írta, hogy a Mexikóvárosba induló közepes méretű, Embraer 190-es típusú gépen 97 utas és négy főnyi személyzet tartózkodott.

José Rosas Aispuro kormányzó egy mexikói televíziónak azt mondta: az utasok azt mondták neki, hogy egy „durranás” hallatszott, majd a gép minden figyelmeztetés nélkül a földnek csapódott. A kormányzó szerint a gép egy heves jégesőbe került.

„Azt hiszem (a pilóták) megpróbálták megszakítani a felszállást, de ez nem sikerült nekik”

– mondta Aispuro.

Durangó állam katasztrófavédelmi hatóságának szóvivője, Alejandro Cardoza azt mondta a helyi televízióban, hogy a gép röviddel a felszállás után kényszerleszállást hajtott végre mintegy 10 kilométerre a repülőtértől. Cardoza arról is beszélt, hogy a baleset nyomán keletkezett tüzet sikerült elfojtani, így senki sem szenvedett égési sérüléseket. Az utasok közül „sokan a saját lábukon tudták elhagyni a repülőgépet” – mondta.

Borítókép: a baleset helyszínén készült fotó. Forrás: AFP / Ho / Durango Civil Protection

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!