kényes helyzet

2018.08.08. 08:27

Lomnici Zoltán: Erősen megkérdőjelezhető a bukaresti ítélet

Az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke ezért kegyelmet kér a román államfőtől az elítélt székely fiataloknak, akiknél a Bukaresti Táblabíróság pirotechnikai eszközzel való visszaélést állapított meg.

Forrás: ECHO TV

Lomnici Zoltán az ECHO TV Napi Aktuális című műsorában elmondta: a román titkosszolgálat szeretett volna terrorvádat produkálni, amivel bizonyítaná, hogy a magyarok nem nyugszanak. A román titkosszolgálat szerint az 1,3 millió Erdélyben élő magyar nemzetbiztonsági kockázatot jelent.

Az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke hangsúlyozta: hosszas kutatómunka után semmilyen eredményt sem tudtak felmutatni. Vitatható az ítélet, a bizonyítékok nagyon gyenge lábakon állnak, de ha ez 2-3 év után derül ki, akkor ennek a következményei már beláthatatlanok – fogalmazott Lomnici Zoltán.

Hozzátette: a kártérítés nem old meg semmit. Ártatlan fiatalokat nem szabad börtönben hagyni – fűzte hozzá. Lomnici Zoltán elmondta: amellett, hogy folynak a jogorvoslati eljárások, bízik abban, hogy ha a közvélemény és a nemzetközi erők fellépnek az ártatlan emberek érdekében, akkor ezek hatására a székely fiatalok kegyelmet kapnak.

Az ECHO TV egy korábbi műsorában Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: nincsenek olyan bizonyítékok, ami alapján arra lehetne következtetni, hogy bármilyen súlyos bűncselekményt elkövettek volna ezek a fiatalemberek.

Borítókép: Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke

Forrás: YouTube/ECHO TV

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!