késelés

2017.08.25. 21:44

Terrorcselekmény Brüsszelben – a támadót lelőtték

A rendőrség szóvivője szerint uralják a helyzetet. A veszély elhárult.

Machetével, azaz bozótvágó késsel támadott katonákra egy férfi Brüsszelben, az Emile Jacqmain Boulevard-on – mint arról a Le Soir elsőként beszámolt. 

Később kiderült, hogy más eszközt használt a merénylő.

A belga rendőrség megerősítette a hírt, amely szerint nincs további veszély, a támadót lelőtték. Hatalmas a rendőri jelenlét, a bűnügy helyszínére több száz egyenruhást vezényeltek ki.

Meg nem erősített információk szerint két katona megsérült és a támadót megpróbálták újraéleszteni a helyszínen - írja az express.co.uk. 

Ryan MacDonald szemtanú tweetelte:

„Lövések hangja, és hatalmas rendőri jelenlét a Boulevard Emile Jacqmain-en, Brüsszelben.”

Ugyanakkor folyamatosan érkeznek a hírek, mint azt az rtbf.be közölte, nem teljesen biztos, hogy a férfi valóban meghalt, illetve az sem, hogy bozótvágóval késelte meg a két katonát.

Mint az a le Soir frissített híradásában olvasható: „nagy” késsel rohanta le merénylő a katonákat.

A helyszínen vannak a nyomozók, de egyelőre ismeretlen a támadó személyazonossága. Annyit tudni róla, hogy szomáliai származású.

Ugyanezen az oldalon olvasható, hogy egyesek hallották, amint „Allah, Akbar” kiáltással rohanta le a két egyenruhást, valamint a híradások szerint már a helyszínre érkezett a polgármester.

A Le Soir és más lapok is megerősítették: terrorcselekménynek minősítették a támadást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!