megkérdőjelezhető szólásszabadság

2018.07.02. 20:30

Macron kirúgta a budapesti nagykövetet

Éric Fourniernek azért kellett távoznia, mert belső táviratban írta le véleményét, mely szerint Orbán Viktor nagyszerű politikus.

A nagykövet diplomáciai táviratot küldött a francia külügyminisztériumnak, hogy meg kellene változtatniuk az álláspontjukat Orbánról, aki szerinte nem szélsőséges, és nem is populista – írja a lokal.hu.

A dokumentumban Fournier állítólag arról írt, hogy a magyar kormány populista lépései csak a média kitalációi, a populizmusról szóló vádak „fantazmagóriák”, emellett pedig „magyarfóbiáról” is írt.

A nagykövet Orbán migrációs politikáját pedig egy modellnek nevezte. Az antiszemitizmus térnyeréséről szóló félelmek szerinte arról szólnak, hogy eltereljék a figyelmet a muzulmánok antiszemitizmusáról. A nagykövet a Soros elleni kampányt sem tartotta antiszemitának. Azt is írta, hogy Magyarország a modern politikai világ Real Madrida, mivel Orbán zsinórban háromszor nyert választást, akárcsak a spanyol csapat a Bajnokok Ligájában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!