Dózsa György úti baleset

2019.09.19. 15:32

Magát filmezte M. Richárd a tragédia pillanatában

Új bizonyítékot mutatott be az ügy tárgyalásán az ügyész: egy még nem publikált videofelvétel szerint a vádlott mobiltelefonjával magát veszi videóra a baleset előtti másodpercekben.

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Magát filmezte a mobiltelefonjával M. Richárd a Dózsa György úti halálos baleset okozásakor – erről számolt be az M1 aktuális csatorna csütörtökön.

A hirado.hu-n közzétett tudósítás szerint új bizonyítékot mutatott be az ügy tárgyalásán az ügyész: egy még nem publikált videofelvételt vitt magával, amelyet a bíróság a tárgyaláson levetített. A felvételen az látszik, hogy

M. Richárd vádlott a mobiltelefonjával magát filmezi a baleset előtti másodpercekben, miközben luxusautójával óránkénti 140 kilométeres sebességgel száguld.

A 10 perces felvétel 25. másodpercében történik az ütközés, az azt következő részt a bíró kegyeleti okokból már nem játszotta le.

Szabó Eszter sértetti jogi képviselő a tárgyaláson azt mondta:

a vádlott teljes nyugodtsággal, borzasztó nagy sebességgel vezette a gépjárművét, mindvégig lényegében nyugodt magatartást tanúsított, és arra koncentrált, hogy a „szelfin jó megjelenést nyújtson”.

A bíró felolvasta a vádlott pszichológiai vizsgálatáról készült szakértői jelentés főbb megállapításait is.

Ezekből kiderül, hogy

M. Richárd súlyos személyiségzavarban szenved.

Az igazságügyi pszichológus szakértő kizárta, hogy M. Richárd elmebeteg lenne.

Emlékeztetett ugyanakkor arra a szakértő, hogy közlekedési büntetőpontjai miatt a férfinak korábban utánképzésre kellett mennie, ez azonban nem hozott eredményt.

A vád szerint 2017 májusában M. Richárd egy német rendszámú, Mercedes típusú gépkocsival óránkénti 135-140 kilométeres sebességgel haladt a budapesti Dózsa György úton, amikor összeütközött egy szabálytalanul elé kanyarodó személyautóval. Utóbbi autó egyik utasa a helyszínen, egy másik még aznap a kórházban meghalt, a kocsi vezetője – a per harmadrendű vádlottja – pedig életveszélyesen megsérült. Könnyebben megsérült több járókelő és M. Richárd is.

Az ügyben három ember ellen indult büntetőper halálos közúti baleset gondatlan okozása és egyéb bűncselekmények miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!