közös kincs

2017.08.04. 19:06

Magyarul tanuló ukrán gyermekek a zánkai Erzsébet táborban

Szabó Tünde 220, az elmúlt hetet a zánkai Erzsébet táborban töltő, magyarul tanuló ukrán gyermeket köszöntött a kormány nevében pénteken az Országházban – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) sportért felelős államtitkársága.

Az államtitkár fontosnak nevezte, hogy az Erzsébet táborokban nehéz körülmények közül érkező határon túli gyermekek is üdülhetnek, tartalmas, izgalmas programokon vehetnek részt. Hangsúlyozta, hogy a magyar nyelv és kultúra értékei „a közös élményeken keresztül válhatnak leginkább a magyar és az ukrán gyermekek közös kincsévé”.

Idén 440 magyarul tanuló ukrán nemzetiségű gyermek és 60 kísérő nyaralhat a zánkai Erzsébet táborban a Miniszterelnökség és az Emmi által nyújtott támogatás révén, július 30. és augusztus 11. között.

A közös táborozás legfontosabb célkitűzései között említik, hogy a fiatalok ráébredjenek összetartozásukra, megismerkedjenek a magyar nyelv és a magyar kultúra értékeivel. Ezért a program a sport, a hagyományőrzés és kézművesség mellett a magyar, mint idegen nyelv élményalapú oktatását is magában foglalja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!