riasztó számok

2019.04.11. 10:42

Majd másfél millió embert sújtottak természeti csapások Kínában idén

A különböző katasztrófák 87 ember életét követelték.

Csaknem 1,4 millió embernek okoztak károkat és 87 ember halálához vezettek Kína-szerte az első negyedévben bekövetkezett természeti csapások, a többi között szélviharok, erdőtüzek, földrengések és az extrém hóhelyzet – közölte a kínai katasztrófavédelem csütörtökön.

A csapások miatt csaknem 13 ezer embert kellett sürgősen kimenekíteni, több mint 900 lakóház omlott össze, míg további 11 ezer épületben esett súlyos, 86 ezerben pedig közepes mértékű kár – közölték a hatóságok, hozzátéve: a természeti katasztrófák több mint 71 ezer hektárnyi termőterületet érintettek, mintegy 2,8 milliárd jüan (119 milliárd forint) kárt okozva ezzel.

Országszerte a legnagyobb károkat földmozgások, földcsuszamlások és erdőtüzek okozták az év első három hónapjában, előbbiek közül nyolc esetben fordult elő halálos áldozattal járó csapás, míg négy, emberéleteket követelő erdőtűz történt.

Március végén Szecsuan délnyugati részében egy villámcsapás okozta erdőtűzben 31 ember vesztette életét. A zömében húszas éveikben járó tűzoltókat és segítőket hősi halottá nyilvánították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!